Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Szalajka Völgy Túra Térkép

Szalajka völgy túra térkép

Az egererdő erdészeti zrt. A szilvásvárad melletti völgyben magányosan túrázva párban andalogva családdal kirándulva vagy kerékpárral bolyongva is számtalan program és látványosság található.

szalajka völgy túra térkép Szalajka Volgy Kirandulastippek szalajka völgy túra térkép Szalajka Volgy Kirandulastippek

A lehulló csapadék az agyagpalából álló vízgyűjtőn a felszínen folyik le míg a kibukkanó mészkősávhoz ér.

Látnivalók gasztronómia szállások szalajka völgy lipicai ménes élmények. Itt állították elő ugyanis az üveggyártáshoz nélkülözhetetlen alapanyagot a hamuzsírt amelynek latin neve sal alcalicus volt s ebből képezték a szalajka nevet. A szalajka név egy régi mesterségre utal. A túra során földtani víztani botanikai és tájképi értékekkel találkozhatnak a kirándulók.

A vízesés után letérünk a főbb nevezetességet látogató turistaútról és nyugodtabb utakon haladva tekerünk szalajka völgyi kerékpáros. Ez a szakasz igen forgalmas ezért fokozott óvatossággal tekerjünk a gyalogos turisták között. A kezdeti zsúfoltságtól eltekintve a túra végül beváltotta amit ígért. Itt ismét rövid pihenőt tarthatunk a völgy egyik nevezetességénél a szikla forrásnál a víz itt a szikla fal repedéséből tör a felszínre és képez apró tavacskát.

A turistaút mellett több helyen találhatunk kiépített pihenő és tűzrakó helyet padokkal asztalokkal ahol az elemózsiánkat madárfütty kíséretében fogyaszthatjuk el. Kezelésében lévő szalajka völgy és környékének szépségeit felfedezni talán egy élet is kevés. Itt mindent információt megtalálsz ami a gondtalan kikapcsolódáshoz szükséges. A kört érdemes bal kéznek kezdeni és az órajárásának megfelelő irányba bejárni.

Felkeresését mindazoknak ajánljuk akik. Mindenkinek ajánlható többszöri felkeresésre is a cuha patak völgye. üdvözöljük szilvásvárad hivatalos turisztikai holnapján. A szalajka völgyet a 2 6 kilométeres sétaúton lehet bebarangolni.

Oldalunkon mégis igyekeztünk minden információt összegyűjteni a bükk hegység egyik legkiesebb természeti szépségéről. A szalajka völgy a bükk hegység és az ország egyik legszebb magashegységi jellegű völgye. A mészkő a ráfutó vizeket elnyeli és a mélyben a forráshoz vezeti. üdvözöljük szilvásvárad hivatalos turisztikai holnapján.

A tanösvény itt ott interaktívan mutatja be az erdő és az ember kapcsolatát illetve magát az erdőt és élővilágát. A túra során végig a zöld kerékpáros jelzésen tekerünk megnézve a völgy nevezetességeit. A szalajka völgy legcsodásabb és legkedveltebb helye a 17 méter magas fátyol vízesés amely nemcsak a völgy hanem hazánk egyik legszebb természeti. Szilvásvárad határában két tanösvény indul a bükk hegység erdeibe.

Túránk szilvásváradról a lovaspálya mellől a szalajka völgy bejáratától indul. A völgy folytatásában a zöld δ jelzést követve utunk a szalajka patak kanyargós égerfákkal szegélyezett medre mellett halad. A völgy fő értéke a sebes folyású szalajka patak és a fátyol vízesés. A szalajka völgy jobb oldalán a 2 3 méterig járható barlangjáraton szemet gyönyörködtetően lép a felszínre.

Száraz időben kisgyerekkel könnyen bejárható. Itt mindent információt megtalálsz ami a gondtalan kikapcsolódáshoz szükséges. Régen kirándultunk már ilyen kellemeset. Szilvásvárad szalajkavölgy máv csoport szalajka völgy szalajka völgy.

Ezt követően már csak pár perc és megérkezünk a tanösvény kezdetéhez. Látnivalók gasztronómia szállások szalajka völgy lipicai ménes élmények. Utunk felénél jutunk el a fátyol vízesésig. Elhagyjuk a tótfalusi völgy torkolatát majd a vadasparkot később a kisvasút vonalát keresztezzük és ez után a baloldalon találjuk a zilahy aladár erdészeti múzeumot ahol az erdészettel kapcsolatos tárgyak makettek dokumentumok mutatják be az elmúlt századok erdei munkáit és munkásait.

szalajka völgy túra térkép Szalajka Volgy Terkep szalajka völgy túra térkép Szalajka Volgy Terkep

szalajka völgy túra térkép Szalajka Volgy Terkep szalajka völgy túra térkép Szalajka Volgy Terkep


Post a Comment for "Szalajka Völgy Túra Térkép"